Home / ... / Betekenis en oorzaak / Oplossing Vaillant Foutcode F75

Oplossing ketel storing Foutcode F75 Vaillant

Hoe los ik foutcode F75 Vaillant op?

Om de Vaillant F75 foutcode op te lossen, moet u de oorzaak van de waterdruk in het verwarmingssysteem identificeren en corrigeren. Hier zijn de stappen die u kunt nemen om dit probleem op te lossen:

 

  1. 1. Controleer de waterdruk: Controleer eerst de waterdruk in het systeem door de manometer op de ketel te raadplegen. Als de druk lager is dan 1 bar, vul dan water bij tot de juiste druk is bereikt. Raadpleeg de handleiding van uw ketel voor de specifieke drukinstellingen. Als de waterdruk na het bijvullen opnieuw daalt, dan is er mogelijk een lekkage in het systeem.
  2. 2. Controleer de pomp: Controleer of de pomp goed werkt en voldoende water door het systeem circuleert. Als de pomp niet goed werkt, kan dit leiden tot de F75 melding.
  3. 3. Ontluchten van het systeem: Lucht in het systeem kan leiden tot problemen met de circulatie van water en dus de foutcode F75.
  4. 4. Controleer op lekkages: Controleer het hele verwarmingssysteem op lekkages, inclusief de radiatoren, leidingen en kranen. Als u een lekkage vindt, repareer deze dan onmiddellijk.
  5. 5. Controleer de druksensor: Als er geen Druksprong is, kan de druksensor van de ketel defect zijn en de panne veroorzaken

 

Indien je het zelf niet heb kunnen verhelpen dan moet dit door een Vaillant-expert worden opgelost.

 

Het is belangrijk om een erkende installateur te raadplegen om de exacte oorzaak van de foutcode te bepalen en de juiste reparatie uit te voeren.

 

Vul hieronder uw postcode in en vind de dichtsbijzijnde technieker in uw buurt.

Heeft u een expert nodig?

Zoek hieronder naar de dichtstbijzijnde expert in jouw buurt!

Zoeken
Heeft u een expert nodig?
Neem dan contact op met ons en een van onze experten komt langs om uw probleem op te lossen!
Selecteer uw land en voer uw postcode in om de dichtstbijzijnde expert te zoeken.
Land