Home / ... / Betekenis Vaillant Foutcode F75

Betekenis en oorzaak ketel storing Foutcode F75 Vaillant

Betekenis foutcode Vaillant F75

Vaillant foutcode F75 is gerelateerd aan een probleem met de waterdruk in het verwarmingssysteem van de cv-ketel.

 

Deze foutcode wordt getoond als de ketel geen waterdruk detecteert of als de waterdruk te laag is. En als er geen druksprongherkenning is bij het starten van de pomp.

Oorzaak foutcode Vaillant F75

De Vaillant foutcode F75 kan verschillende oorzaken hebben, maar de meest voorkomende oorzaken zijn:

 

 1. 1. Een lekkage in het systeem: Dit kan worden veroorzaakt door versleten of beschadigde leidingen, radiatoren, kranen of andere onderdelen van het verwarmingssysteem.
 2. 2. Te lage waterdruk in het systeem
 3. 3. Defecte druksensor: Een defecte druksensor kan ook de oorzaak zijn van de foutcode F75. De druksensor is verantwoordelijk voor het meten van de waterdruk in de ketel. Als deze sensor niet correct werkt, kan de ketel de waterdruk niet correct detecteren.
 4. 4. Defecte printplaat: Een defecte printplaat kan ook de oorzaak zijn van de foutcode F75. De printplaat is verantwoordelijk voor het aansturen van verschillende onderdelen in de ketel. Als de printplaat niet goed werkt, kan dit leiden tot problemen met de werking van de ketel.
 5. 5. Problemen met de expansievat: Een defect aan de expansievat kan ook leiden tot een lage waterdruk. Dit onderdeel is verantwoordelijk voor het opvangen van de drukveranderingen in het systeem en het handhaven van de juiste waterdruk.
 6. 6. Problemen met de bypass-klep: De bypass-klep is verantwoordelijk voor het regelen van de waterdruk in de ketel. Als deze klep niet goed werkt, kan dit leiden tot problemen met de waterdruk en kan dit resulteren in de foutcode F75.
 7. 7. De pomp is versleten of beschadigd: Als de pomp versleten of beschadigd is, kan deze niet meer voldoende druk opbouwen in het systeem en kan dit leiden tot een lage waterdruk.
 8. 8. De pomp is geblokkeerd of stuk: Als er vuil of ander materiaal in de pomp terechtkomt, kan dit de pomp blokkeren en de watercirculatie belemmeren. Dit kan ook leiden tot een lage waterdruk en de F75 fout.

 

Ja, een defecte of slecht functionerende pomp kan een mogelijke oorzaak zijn van de foutmelding F75 bij Vaillant cv-ketels. Dit kan leiden tot een verminderde circulatie van water door de cv-installatie, wat op zijn beurt kan resulteren in een oververhitte warmtewisselaar. Andere mogelijke oorzaken kunnen onder meer lucht in het systeem, problemen met de druk of temperatuur, of een defecte printplaat zijn. Het is daarom belangrijk om een erkende installateur te raadplegen om de exacte oorzaak van de foutcode te bepalen en de juiste reparatie uit te voeren.

Heeft u een expert nodig?

Zoek hieronder naar de dichtstbijzijnde expert in jouw buurt!

Zoeken

Hoe los ik foutcode F75 Vaillant op?

Om de Vaillant F75 foutcode op te lossen, moet u de oorzaak van de waterdruk in het verwarmingssysteem identificeren en corrigeren. Hier zijn de stappen die u kunt nemen om dit probleem op te lossen:

 

 1. 1. Controleer de waterdruk: Controleer eerst de waterdruk in het systeem door de manometer op de ketel te raadplegen. Als de druk lager is dan 1 bar, vul dan water bij tot de juiste druk is bereikt. Raadpleeg de handleiding van uw ketel voor de specifieke drukinstellingen. Als de waterdruk na het bijvullen opnieuw daalt, dan is er mogelijk een lekkage in het systeem.
 2. 2. Controleer de pomp: Controleer of de pomp goed werkt en voldoende water door het systeem circuleert. Als de pomp niet goed werkt, kan dit leiden tot de F75 melding.
 3. 3. Ontluchten van het systeem: Lucht in het systeem kan leiden tot problemen met de circulatie van water en dus de foutcode F75.
 4. 4. Controleer op lekkages: Controleer het hele verwarmingssysteem op lekkages, inclusief de radiatoren, leidingen en kranen. Als u een lekkage vindt, repareer deze dan onmiddellijk.
 5. 5. Controleer de druksensor: Als er geen Druksprong is, kan de druksensor van de ketel defect zijn en de panne veroorzaken

 

Indien je het zelf niet heb kunnen verhelpen dan moet dit door een Vaillant-expert worden opgelost.

 

Het is belangrijk om een erkende installateur te raadplegen om de exacte oorzaak van de foutcode te bepalen en de juiste reparatie uit te voeren.

 

Vul hieronder uw postcode in en vind de dichtsbijzijnde technieker in uw buurt.

Heeft u een expert nodig?
Neem dan contact op met ons en een van onze experten komt langs om uw probleem op te lossen!
Selecteer uw land en voer uw postcode in om de dichtstbijzijnde expert te zoeken.
Land